Sukella työhön, pomo!

6001697451_a2a4294b6c_o.jpg

Johtajana voit itse selvittää yksinkertaisella tavalla, miten pystyt merkittävästi auttamaan työntekijöitäsi ja kehittämään organisaatiosi kyvykkyyttä.

Sukella työhön. Mene paikkaan, jossa työntekijät tarvitsevat jotain. Pyri ymmärtämään, mitä he tarvitsevat. Selvitä, mikä on heille tärkeää ja missä ongelmissa voit auttaa heitä.

Selvitä, miten hyvin pystyt auttamaan työntekijöitäsi. Hanki tietoa siitä, miten kauan avun saaminen kestää ja miten hyvin se todellisuudessa onnistuu. Pidä huoli, että näkökulma on tiukasti työntekijöiden avuntarpeessa.

Seuraa työnkulkua alusta loppuun. Pisteestä, jossa työntekijä ensimmäistä kertaa tarvitsee apuasi pisteeseen, jossa hän saa tarvitsemansa. Kirjaa ylös kaikki asiat, jotka tapahtuvat matkan varrella. Asiat, jotka auttavat avun kysyjää. Asiat, jotka tapahtuvat, mutta eivät auta häntä. On keskeistä, että rohkenet ja kykenet näkemään, mitä oikeasti tapahtuu; ei, mitä haluaisit tapahtuvan.

Selvitä, mitkä asiat auttavat työntekijöitä tekemään työnsä hyvin ja mitkä asiat ovat työn tiellä. Nämä ovat asioita, joihin juuri sinä pystyt vaikuttamaan. Prosessit ovat olemassa, koska joku on luonut ne tukemaan ja ohjaamaan työtä. Jos ne eivät toimi, sinun johtajana täytyy muuttaa niitä.

Pohdi, mitä luultavasti ajateltiin: miten rakenteet ja prosessit vaikuttaisivat työhön, kun ne luotiin. Pyri selvittämään, mikä on nykyisten rakenteiden olemassa olon perusta, sillä se mahdollistaa ajattelusi muuttamisen, strategisen toiminnan, oppimisen.

Sinulla on käsitys siitä, miten työ toimii ja miksi. Olet oivaltanut, että työ toimii tai ei toimi sen mukaan, mitä työntekijät pystyvät tekemään. Se taas perustuu siihen, miten työ on organisoitu ja johdettu. Se, miten työ on organisoitu ja johdettu, on edelleen seurausta siitä, millaisten rakenteiden ja toimintatapojen sinä johtajana uskot – tietoisesti tai tiedostamatta – tuovan parhaan tuloksen.

 

http://thinkpurpose.com/2013/01/21/sets-of-things-that-are-together-as-a-whole-thinking/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s